Gibier d’Ardenne heeft een BRC-certificaat en voldoet dus aan de vereisten van dit controlesysteem. 

 

Voor ons zijn drie punten essentieel wat de kwaliteit betreft: 

1.   Respecteren van de koude keten 

2.  Traceerbaarheid van de jacht tot de porties voor de consument 

3.   Drievoudige expertise veearts FAVV 

Tijdens de verwerking van het wild ligt het accent steeds op de kwaliteit. Daarbij worden drie expertises beoefend: een expertise op het dier met vacht, een expertise op het gevild dier en een expertise op het versneden dier.

Toevoer

De bevoorrading met de dag zelf gedood wild is afkomstig van de Belgische jacht. Wij voeren ook snijklare stukken aan maar alleen uit gecertificeerde Europese ateliers.

Gekweekt wild 

Om gekweekt wild naar ons atelier te brengen, zijn verschillende papieren nodig, onder ander een document van DNF die de toelating geeft om het gekweekte dier te doden. Het slachten gebeurt in aanwezigheid van een veearts van het FAVV die toeziet op het respect voor het welzijn van het dier en de conformiteit van de te slachten dieren.

Traceerbaarheid 

Het wild wordt geïdentificeerd, gemarkeerd en onderworpen aan een controle door een veearts-inspecteur die dan een certificaat uitreikt indien het dier aan de normen voldoet. Per diersoort wordt bij elke levering een partijnummer toegekend. Dat nummer is aanwezig van karaks tot de kleinste stukken vlees en staat ook op de verpakking voor de consument.

Transformatie

In onze ateliers wordt het wild gevild, leeggehaald, versneden en verpakt. Zodra het wild de koelcellen binnengaat, doen we er alles aan om het zo snel mogelijk te behandelen en te leveren. De koude keten (van 0° tot 4°) wordt tijdens de hele productie gerespecteerd.

Everzwijn

Le Gibier d’Ardenne staat bekend voor de verwerking van de everzwijnen die wij het hele jaar door ontvangen. Elk wild zwijn ondergaat een staalname voor trichine, een parasiet die gevaarlijk kan zijn voor de mens. Het is dan ook van groot belang de afwezigheid daarvan te controleren.

VOEDINGSWAARDE 

Wild is zeer mager en rijk aan eiwitten.

Enkele voorbeelden:

100 Kcal / 100g voor hindebout

126 Kcal / 100g voor everzwijngebraad

158 Kcal / 100g voor ree

134 Kcal / 100g voor fazantenbout

106 Kcal / 100g voor parelhoen

BRC-certificaat 

Onze firma Gibier d’Ardenne is ideaal gelegen voor de productie van wild en brengt verse producten van kwaliteit. De passie voor de jacht in deze meest bosrijke provincie van Wallonië wordt gecombineerd met traceerbaarheid en een BRC-certificaat. Dat is onze beste garantie voor onze klanten.